Ga naar de homepage

ChecklistWerken met schoonmaakbedrijven

Besteedt u schoonmaakwerk uit?

Kies dan voor een schoonmaakbedrijf dat zich aan de regels houdt. Deze checklist helpt u een keuze te maken en vergroot de kans dat u te maken hebt met een eerlijk schoonmaakbedrijf.

Check schoonmaakbedrijf

Of bekijk het overzicht van alle checkpunten

Voorkom misstanden

De meeste schoonmaakbedrijven werken eerlijk. Maar er zijn er ook die zich niet aan de regels houden. Dat kan leiden tot uitbuiting van werknemers, misbruik van migratieprocedures en oneerlijke concurrentie. U bent er verantwoordelijk voor – en soms ook aansprakelijk – om zaken te doen met schoonmaakbedrijven die zich aan de regels houden. Zo helpt u misstanden in de branche voorkomen.

Blijf alert

Check voordat u met een schoonmaakbedrijf in zee gaat of het eerlijk werkt. Maar ook als u al een schoonmaakbedrijf heeft gekozen, blijft u controleren of alles goed op orde is. U let op:

  • Borgen en keurmerken. Aan welke kwaliteitseisen voldoet het schoonmaakbedrijf?
  • Schoonmakers. Wie werken er?
  • Financiële zaken. Kloppen de tarieven, uren en afdrachten?

Gezonde en veilige werkplek

U bent verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkomgeving, ook voor de schoonmakers van het schoonmaakbedrijf dat u inhuurt.

Zorg dat u weet welke arbeidsrisico’s mensen bij u lopen en dat u deze risico’s zoveel mogelijk beperkt of voorkomt. Op www.zelfinspectie.nl checkt u eenvoudig zelf of u uw arbozaken op orde heeft.